Wednesday, May 18, 2016

Kek Pelangi






Assalamualaikum

Sejujurnya rindu nak buat kek ni.Jam waktu ni dah menunjukkan pukul 2.45 pagi.Tapi mata masih belum mahu lelap.Jadi,saya sekadar megisi masa terluang dengan berkongsi gambar kek pelangi yang saya buat sewaktu saya tinggal di UK dahulu.
Saya berani jamin kek ni antara kek paling sedap da paling laris saya pernah buat.Hasilnya setiap kali buat tak pernah mengecewakan saya.Alhamdulillah:)Ada banyak lagi sebenarnya koleksi gambar kek pelangi.Tapi saya kongsikan dulu yang ini.InsyaAllah mungkin lepas Hari Raya Aidilfitri saya akan mula mengambil tempahan untuk kek terutama kek Pelangi .
Nantikan saya update tentang tempahan biskut raya ya:)
Terima kasih.

6 lapisan kek


Salah satu kek yang berjaya dihasilkan

Kek pelangi pertama kali saya buat:)

look tempting kan..nyum-nyum

Kali terakhir saya buat kek ni sebelumpulang ke Malaysia

Dah tinggal sekerat:)




Monday, May 16, 2016

Hayati Cookies Kembali LAgi!

Assalamualaikum pembaca budiman.Maaf sudah terlalu ama saya tinggalkan blog ini tanpa coretan.Sebetulnya saya sangat sibuk menjalani kehiduan baru Di UK.Saya telah bergelar perantau selama 4 tahun Di bumi UK.Syukur Alhamdulillah,Allah kurniakan peluang itu untuk kami sekelauraga merasai kehiduan di Bumi Asing.Di sana banyak pengalaman yang saya kutip.Saya tidak berehat terus dari dunia baking.Di UK saya masih megambil tempahan Kek dan biskut.Tetapi liputan tidak meluas seperti di Malaysia.

Kini saya telah menjejak kembali ke tanah air tercinta.Saya sudah bersedia untuk mengaktifkan diri dengan dunia baking.Untuk permulaan.saya akan mula membuka tempahan untuk biskut raya.Nantikan update dari saya ya.

Kali ni,pengeluaran biskut raya sangat terhad.Saya akan hadkan pengeluaran sebab mahu menjaga kualiti biskut dan jugak kualiti masa saya bersama keluarga.Bagi saya,biarlah sikit,asalkan kualiti ada.Jadi.sekiranya mahi menempah,anda boleh terus Wassup saya melalui nombor telefon:+447449609536(-no uk..wassup sahaja) atau 01126555739(no malaysia..call dan sms).

Nantikan ya update dari sapa jenis-jenis juih dan harganya:)terima kasih atas sokongan anda:)

Biskut Red Velvet..Biskut yang paling mendapat sambutan waktu saya di UK dulu

Biskut Cornflakes..tak kurang hebat penangannya..Rsa lemak-lemak manis..saya sedap!

Biskut Snowy Alomd..Biskut Legend!dari 2008 mendapat tepat pertama biskut paling lairs sejak saya mula berjualan biskut ini
Biskut Choc Chip.Seakan famous amos rasanya.Sangat diminati oleh kanak-kanak dan dewasa kerana keenakannya


Ini antara biskut-biskut yang saya akan uka untuk tenpahan Raya Aidilfitri tahun ini.Tunnggu ya saya akan update harga:)

Terima kasih 


Monday, May 11, 2015

TEMPAHAN KINI DIBUKA DI UK...


Untuk tempahan sila hubungi Pn Nurul Hayati melalui:

+447449609536 (call/text/whatsapp)
facebook: Nurul Hayati Yusup

Delibaker...msh dlm ingatan










Menu nasi ayam hehehe

Wednesday, June 6, 2012

Happy 3rd Birthday Adam!

28 April yg lalu merupakn hari ulangtahun keelahiran anak sulung saya.Muhammad Adam.Dah genap 3 tahun dah anak mama...jd,saya buatkn dia sebiji kek yg simple tp sedap...moga Adam jadi anak soleh ya nak...


sponge cake+buttercream topping and deco


Kek Karamel utk Permata Hati:)

Kek karamel ini dibuat khas utk permata2 hati saya...Walaupun agak susah nak menyediakan..tp puas hati sbb kek licin skelip mata..heheh...sedap lagi kalau lapisan karamel tu tebal..yum..yum...

inilah rupa kek karamel sebelum masuk dalam oven

bila dah masak,jadi gini

bila dah keluarkan dr baking tin,so jd mcm ni pulak...kek+topping karamel

sepotong kek dgn jaluran warna warni kehidupan:)

Pavlova oh Pavlova

Assalamualaikum...sudah lama blog ni dibiar sepi tanpa sebarang update...Sekali sekala buka sayu rasanya.Baru hari ni berkesempatan mengupdate.Kali ni saya perkenalkan produk baru kami:PAVLOVA!erm...agak renyah nak buat pavlova ni walaupun bahan2 dia senang nak dpt....kalau silap buat..alamatnya tak jadi la..Sekali makan,pasti nak lagi...rasa pavlova ni buat saya asyik teringatkan dia...mcm teringat buah hati zaman bercinta dulu2..heheh...sangat2 syahdu rasa dia tambahan kalau makan waktu pavlova sejuk...mmg sedap dimakan sejuk...kena simpan dalam peti ais baru sedap..Pavlova ni sebenrnya manis sbb base dia meringue dgn gula jer..Tp   bila kena dgn fresh cream dan buahan yang masam .fuh!Rasa dia mmg buat semua tergoda.,Nampak macam keras base dia..tp bila masuk dalam mulut..akan mencair dlm mulut..Itu la keistiimewaan pavlova..sekali hadap dah habis...ha.kalau sapa2 malas nak buat,sudi2 lah temah dr saya:)

                                     
                                           


pavlova+double cream topping+fresh fruits and berries

Tempahan dr Hadi(Brunel Univ London)


Terima kasih yang tidak terhingga kepada saudara Hadi,dari Brunel Univ London yang sudi menempah kek ini utk sambutan hari Lahir ibunya yang tercinta baru-baru ini..Moga berpuas hati ..lain kali sudi2lah menempah lagi:)

Red velvet cake+cream cheese tooping+fresh strawberries


Thursday, February 23, 2012

Tempahan Kek mula dibuka sekarang:)

Assalamualaikum.....

Saya nak buat pegumuman yang saya mula menerima tempahan kek start dr hari ini 24 FEb 2012.Tapi,utk warga Uk je la..heheh..sbb sekarang saya menetap di UK buat sementara waktu.Jadi kalau sesiapa malas nak buat kek/kiuh raya sendiri...atau pun tak sempat nak buat,so bolehler order dr saya.Utk harga,sila PM saya dulu,nanti saya quote harga ye..Oh ya..Sekarang saya menetap di Uxbridge,London.Terima kasih:)

Wednesday, February 22, 2012

Cotton Soft Japanese Cheese Cake



Kek ni saya buat utk dibawa ke rumah kawan saya,Izu di Ilfort sbg buah tangan sb diaorang buat Majlis Bacaan Yassin beserta Majlis Harijadi anak kedua mereka.Saya tak deco apa pun sbb tak sempat dan malas..hehehe..nampak macam tak menarik..tapi rasa dia sgt hebat!Enjoy da cake ya Izu n family!

My Tiramisu




Ini pulak kek tiramisu...Idea nak buat kek tiramisu ni tercetus waktu saya shopping2 ngan husband di Tesco tempoh hari.My hubby dok belek2 kek...dia jumpa tiramisu...dia mcm teringin..dok belek2 ada tanda V tak...saya pikir..buat je la..bukan susah sgt pun,lgpun buat sendiri puas hati terbukti dah halalan toyyiba..heheh..last2 tak beli..so saya buat la..tp saya buat sendiri kek sponge dia..Tapi sayang kek ni kurang jadi pulak sbb tersilap beli whipping cream.takpe next time nak buat lagi..Tapi larat ke hubby saya nak makan lagi nie..heheh...bukan apa,start buat tiramisu hari tu,dr pg,tengahari,ptg ,amalam asyik makan tiramisu jer..hehehe...kembong perut den makan cheese banyak2..

1st Baking Projek in UK

Hai sejak pi rumah Izu,saya dok teringat kek pisang.Dia jamu kami kek pisang.Saya asyik tertangguh nak buat kek sbb peralatan takde.Akhirnya dapat gak saya buat kek ni setelah mengabiskan duit En somi beli segala peralatan membaking..hehehe..takpe kan..nak masuk prut sendir gak nanti kan..Kek ni Best gok...tp dah nama pisang,kaya ngan serat..makan dua keping pun dah terduduk..kenyang...hahaha

Kek Pisang